tisdag 31 mars 2009

Patrik 1,5

Amelie och jag såg filmen Patrik 1,5 förut, jag trodde den skulle vara roligare men jag tyckte om den ändå, det är en "gullig" film. Tycker också att Gustaf Skarsgård och Torkel Pettersson är riktigt bra i filmen, en liten golfapplåd åt dom :)
Och nu kommer jag med en Varning!
I morse när jag skulle tina upp mina hallon som jag äter till min yoghurt stod jag och tittade sömnigt när tallriken snurrade runt runt runt inne i micron, helt plötsligt börjar det ryka en massa sen kommer det gnistor och till sist en liten låga. Står lite chockad ett tag innan jag kommer på att stänga av micron. Så nu undrar jag vad tusan Euroshopper, som var märket på mina hallon, stoppar i dessa hallon så att dom ka börja brinna. eller finns det en annan logisk förklaring? kan hallon helt plötsligt börja brinna eller har euroshopper stoppat i ett antal kemikalier i dom? Kanske jag borde fråga dom....

"Känslor är varken rätt eller fel - de bara är tills de inte är längre"

Godnatt

Hurtbulle

Delar även med mig av brödet jag bakade idag. Världens smidigaste bröd. Jag tror jag spenderade 20 min med att röra ihop ingredienserna och sen in i ugnen i ca 1 h, klart! Ingen jäsning och ingen jobbig utbakning plus att brödet blev gott. Istället för att använda vetemjöl tog jag istället grahamsmjöl och rågmjöl, ett litet nyttigare alternativ.

Hurtbulle 1 limpa
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 h. Ta upp limpan ur formen och låt den svalna under bakduk.

(receptet är från arla)

Dag 2

Dag 2 och jag har gått två promenader än så länge och även bakat bröd faktiskt. Och nyss åt vi räksoppa, idag var det mamma som lagade maten och det blev riktigt gott. Allt som lagas och ska lagas denna vecka är lätta och tar inte någon lång tid o göra och så tycker jag det ska vara, för vem orkar stå framför spisen i 1 h bara för middagen en vanlig vardag när man kan spendera 30-20 min och få en lika god middag. Ska göra som igår och dela med mig av middagens receptet.

Räksoppa 4 port
2 msk olja
2 salladslökar
1 morot
125 g champinjoner
1 liter fisk eller grönsaksbuljong
1 msk ljus sojasås
125 g räkor
1 knippe vattenkrasse
salt och peppar

Skiva grönsakerna och stek dom i ca 2 min. Häll i buljong och låt koka upp. Smaka sedan av med salt, peppar och sojasås. Sist lägger man i räkorna och vattenkrassen. Sen är det bara att servera och äta. Om man vill kan man vispa upp ett ägg och sedan hälla det i soppan i en cirklande rörelse. Då kommer det att stelna och bli "trådigt".
Hoppas det smakar :)

måndag 30 mars 2009

Boston in my heart

Jag har ett otroligt sug efter Boston och New York, jag känner det i hela magen och hjärtat faktiskt, ni vet när man riktigt längtar efter något. Alltid när jag längtar dit kollar jag på bilder från min tid där och det gör ju faktiskt inte det hela bättre. Jag skrek nyss ut till Emma på msn
-JAG VILL VARA RIK!!!
Hur tusan ska jag klara mig att inte kunna åka dit på ett par år om jag nu ska bli en fattig student. Det är dessa stunder som får mig att tveka på om jag är "redo" att börja plugga. Kanske man kan kombinera resor och studier men jag är tyvärr inte riktigt gjord av pengar, tyvärr!
Kan jag få vara 22 år ett tag nu så jag slipper känna någon stress med vad tusan jag ska göra.
Okej då fick jag avreagera mig lite över min längtan, men jag saknar verkligen Boston och allt som hör staden till. Min dröm är att ha en lägenhet i Beacon Hill någon gång i framtiden...
"Drömmar är bra. Att förverkliga dem är bättre"

Dag 1

Då var dagens middag avklarad. Första nyttiga dagen på "nyttighetsveckan" går än så länge bra faktiskt. Istället för att äta massa mackor när jag blir hungrig vid frukost och lunch blir det en macka och sen frukt istället. Inget kaffe heller utan dricker enbart grönt te, till och med mamsen drack en kopp idag när vi fikade :) Till middag blev det chili con carne med grönsaker och det tyckte både jag och pappa om så här kommer receptet...

Chili Con Carne med grönsaker 4 port
400 g nötfärs
1 gul lök
1 paprika
1/2 squash
2 tsk smör
400 g stora vita bönor
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (400g)
1/2-1 tsk sambal oelek

Det är bara att fräsa allt och blanda ihop det, men låt inte det stå o koka länge med grönsakerna då förlorar dom både smaken och så blir dom för mjuka. Om man vill kan man servera lite mörkt bröd och creme fraiche till. Smaklig Måltid!

söndag 29 mars 2009

Det är bara att gasa

Kom för en stund sen hem från Södra Vi, var där och lämnade min bil sen stannade jag och tittade på film. Vi såg Rallybrudar. Hade inte så stora förhoppningar om den men jag tyckte den var riktigt bra faktiskt, det var så man nästan önskade man levde på 60-talet och att jag kunde köra en riktig rallybil. Men så är icke fallet just nu :) Men om ni inte har sett den så gör det!
Nu har jag suttit och planerat veckans matsedel och det kommer bli massa god mat i veckan, nu hoppas jag bara att min kära mor o far även kommer att tycka om det. Får dela med mig av recepten varje dag så kanske även ni hittar något gott att laga till. En annan bra grej är att jobbet har hört av sig så jag ska jobba på torsdag och sen hela påsken plus några andra dagar, GÖTT! Ska bli riktigt skönt att få börja jobba lite smått igen. Kan jag behöva. Nej nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen och slå på en film, ser väl 5 min som vanligt och sen sover jag som en stock. Godnatt...

"Tänk positivt, snälla tankar gör dig vacker"

Födelsedagskalas


Har precis kommit hem från Bastefall. Har varit på kalas hos Bror och Therese, för idag fyller bror hela 26 år, lite gubbvarning snart ;) hehe nej jag bara skojar, SKÅL Ooch GRATTIS! Jag är iaf fortfarande grymt mätt från fikat vid kl 2, käkade blåbärsmuffins och daimtårta och en annan spännande tårta med lakrits och citron smak, smaskens! Tur att nyttiga veckan börjar nästa vecka!

Fick lite frågor från syster om indiska aftonen. Frågorna var om det smakade gott, om jag kommer bjuda på det och vart kommer hunden ifrån. Svaren är att allt smakade riktigt gott speciellt efterrätten, jag kan bjuda på det någon gång om du är snäll :) och hunden är Amelies familjs, hon var hundvakt, han heter Viggo och är jätte söt. Hoppas du är nöjd med svaren annars kan du höra av dig till min kundtjänst så hjälper dom dig! tack.

lördag 28 mars 2009

Kvällen i bilder



Indisk Afton

Namaste (hej på indiska)
Igår kväll samlades vi ett gäng hos Amelie och lagade Indisk mat. Det var lite virrigt i köket ett tag plus att amelie hade en liten olycka med mixern, det slutade med att det låg linser i stor del av köket och en träslev blev nästan slaktad. Men ingen människa eller hund kom till skada och i slutet såg vi ljuset i tunneln och allt blev toppen, såklart! Maten smakade kämpe grejt!
Jag fixade lite allt möjligt men jag gjorde en god drink som jag tänkte dela med mig, nu e det ju då inte jag som har kommit på den but wathever.

Calcuttan Iced Tea (till en person)
1 dl blodapelsinjuice
1 dl ginger ale
riven ingefära
limejuice
krossad is och limeklyfta
Skaka ihop allt utan ginger alen, smaka av. man får välja själv hur kryddigt och syrligt man vill ha, smaken e ju som baken för alla så några direkta mått e det ingen idé att ge. Häll upp i glas, toppa med ginger alen, isen och limeklyftan... taadaaaa!

Tack tjejer plus viktor för en super trevlig kväll!

Alavidha

torsdag 26 mars 2009

Dags att sova..

Omeletten satt inte fel i magen. Efter den satt jag och bläddrade bland syrrans recept och hittade en hel del gott till "nyttighetsveckan" Men får skriva mer om det senare får nog sällskap av lilla Wilda, hon sov brevid mig i natt och tror nog hon kommer snart med sin kudde. I morse när vi vaknade kom även Emina och ville vara med. Det första flickorna gör är att ge varandra en stor kram, syskonkärlek eller vad. Dom är så söta!

Nej nu ska jag faktiskt försöka sova så man är pigg och glad inför en ny dag med massa lek, hoppas bara på massa sol. Sen på kvällen ska vi laga indisk mat hos Amelie, nice ju!
Ett par ord att tänka på innan ni somnar i kväll.

"Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek"

Mina päron!

Min kära mor o far
Är inne på syrrans dator och kolla lite på bilder, hittade bilder på mamma o pappa som vi använde till deras 50-årsdag förra året. Gulliga ju. Nu börjar min mage kurra, kanske jag ska göra mig en omelett.

onsdag 25 mars 2009

Skola

Jag ligger här och tjattrat på msn och kollar in lite utbildningar som börjar till hösten, tänker att det är dags för mig att börja plugga, ta ett litet kliv ut i vuxenvärlden typ. så nu har jag hittat en utbildning i Jönköping som jag gillar. Hotel & Restaurant Management. En KY-utbildning på 2 år, passar mig perfekt för jag vill inte plugga för länge och vill helst veta att chansen är ganska stor att jag får ett jobb när jag är klar. Några plus är också att jag gillar Jönköping, det ligger lagom långt bort :) Börja plugga känns rätt men jag har ju fortfarande drömmen om att åka till Afrika och jobba på barnhem eller något. Jag kan ju självklart göra detta efter skolan också men då känns det så långt bort och då kanske det inte händer. En sak vet jag iaf, att om jag börjar plugga ill hösten ska jag verkligen försöka att spara ihop till en resa till Brasilien för att hälsa på Ryan och Daniel. Kanske resa runt en månad efter att jag är klar med resan eller göra den nästa sommar, det kanske rå på hr duktig jag är på att spara. Men det sista jag vill göra på resan är att snåla iaf.

Nej tusan, nu är det sent: Bäst och sova, vet aldrig när man blir väckt imorgon ( eller i natt)

Godnatt!

Våffeldagen












Känner mig fortfarande uppblåst efter våffel lunchen vi hade idag här hos familjen Sigesbo plus att mamma kom också. Himla trevligt men man äter alltid en eller två för mycket.
Varför?
Svar: Det är tusan för gott ju!
Annars så har dagen varit fylld med lek och annat håll-i-gång. varit ute och gungat, spelat fotboll, kastat snöbollar på Sixten (katten), cyklat och promenerat med Wilda i vagnen. Fick iaf lite motion efter alla våfflor, inte helt fel vill jag säga.

Kan ju också rapportera om filmen vi såg igår "Get Smat" inget jag skulle rekommendera kul på vissa ställen men annars var den en besvikelse.
Nej nu ska syster och jag käka baguetter och dricka varm oboy, mums :)

"Jag är fläckvis intelligent"

tisdag 24 mars 2009

Pigan Ch

Sitter i Södra Vi och slappar i soffan. Väntar på att colan och chipsen ska komma sen blir det film, "Get Smart" Hört att den är bra, I hope so iaf! Försöker egentligen leva lite nyttigt nu för tiden så då e ju inte chips det bästa man kan trycka i sig, men jag gör ett undantag (ett av alla undantag) me iaf, jag försökte på mig ett nyttigare alternativ till chips igår, Äpplechips, men nja jag får nog dissa det. Åt 3 bitar sen gav jag faktiskt upp, prolemet var att bitarna var sega och smaken var inte så speciell. Men gillar man torkade äpplen så gillar man även chipsen. Prova ni som gör det!
Vi ska faktiskt försöka på oss en nyttighetsvecka hemma i huset i Storebro snart, jag ska bara få mina päron igång på det. Då ska det bakas eget bröd, kolhydrater ska bort och framförallt ska godiset och kakorna bort och den nyttiga maten ska in. Stora frågan är om jag kommer klara detta. Kan bli spännande faktiskt och kul. Speciellt att hitta nya recept. Jag får återkomma med min planering inför "nyttighetsveckan på lindvägen"

"Den som lever får se"

måndag 23 mars 2009

Fucking Åmål

Hur många såg inte denna film när den kom våren 1998. I did! 12 bast var jag när jag gick på bion och såg den efter att storasyster sa att den var så himla bra och jag försökte ju göra allt som hon gjorde. Iaf så såg vi denna film i lördags och det är kul hur man fortfarande kan minnas vissa repliker och samtidigt satt man och skämdes över hur det egentligen var då. hur man gick klädd och hur man kunde bete sig hehe... Man kan ju se den om man vill ha en nostalgitripp (stavning?) tillbaka till tonåren, dom dära underbara åren, or maybe not...
En annan sak som emma och jag pratade om här om dagen var dom här äckliga slemmiga klumparna som man hade i te och gav runt till kompisar för det skulle väl ge tur eller nått, dom hade ett speciellt namn men nu kommer jag inte ihåg. Konstiga saker man hade för sig förr i tiden...
"Så ljuvt det är att göra ingenting, och sedan vila efteråt"

Senaste dagarna

Har inte suttit vid datorn sen i fredags, inte ens en pytte liten stund, betyder det då att man är busy? eller kanske bara för lat för att ta dom dära extra stegen till rummet längst bort, välj själv.

Har iaf haft en himla bra helg och den har varit fylld med vänner och familj. Har både firat pappa o farmor som har fyllt 51 och 75 år. Jag har blivit cykelägare till en svart cykel, dock ligger den nog fortfarande í en kartong. Umgicks lite med systeryster, och så blev det en sväng till Harrys, men dock finns det inte för mycket att berätta om stället är tur att jag hade amele vid min sida så att kvällen blev rolig iaf. Det var helgen i väldigt stora drag...

Kom nyss hem från vimmerby, var på restaurangskola och käkade lunch med amelie, emma och åberg plus lilla charmkillen Garbriell. Blev en tvårättersmiddag, inte helt fel. Och sällskapet hade inte kunnat bli bättre. Nu är jag bara så sjukt trött, kanske man skulle smyga in i rummet och ta en tupplur....japp!

fredag 20 mars 2009

Bokstaven C

Såg en utmaning på min systers blogg (furulidskadrommar.blogspot.com) Just nu har jag ju inte för mycket att göra så sysselsätter mig med detta ett tag :)

Regler:Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, du får alltså inte hitta på ett ord. Du får inte skriva samma svar två gånger och inte skriva ditt eget namn som svar (förutom där det frågas efter det).

1. Vad heter du? Christel
2. Ett ord på fyra bokstäver: Club
3. Flicknamn: Christin
4. Pojknamn: Christian
5. Yrke: Cementläggare
6. Färg: Citrongul
7. Klädesplagg: Cardigan
8. Mat: Champinjonsoppa
9. Sak i badrummet: Collegs tandkräm
10. En plats/stad: Cairns
11. En orsak att vara sen: Crashlandning
12. Något man skriker: Crap!
13. Film: Choklad
14. Något man dricker: Cider
15. Ett band: Cher (kanske inget band?)
16. Djur: Clownfisk
17. Gatunamn: Cykelväg (?)
18. En bil: Crysler
19. Sång: Champion
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Curling

C var inte direkt den lättaste bokstaven men var en rolig grej, prova ni! jag tror faktiskt jag utamar emma (naeturfrost.blogg.se)

(har inte lärt mig länka :P)

En dag i sänder

En liten sten från hjärtat lossnade igår...

Det är fredag och jag har varit uppe sen 7 i morse, betyder att jag nog måste ta en tupplur sen om jag ska orka med kvällen med miss amelie. Men tupplurar sitter alldrig fel faktiskt. Är lite frusen efter morgonpromenaden, kan det inte bli vår och sommar nu för bövelen.
Är det för mycket att begära?


Jag längtar tillbaka till värmen fast det finns faktiskt inget annat ställe på denna jord som jag vill vara just nu!

En sak till, var snurrig och skrev fel på sjön vi var vid, det var ju Gnöttlen hehe, varit borta för länge eller?

"Borta bra men hemma bäst"

onsdag 18 mars 2009

Vårdag

Ska nämna det som alla pratar om idag, vädret! Hur härligt är det inte med solen, visserligen fryser jag fortfarande som en koala skulle göra på nordpolen, men jag njuter ändå. Har iaf tagit vara på dagen och solen. Först var det promenad kl 9 i morse med Emma. Sen kom jag på den lysande idén att vi borde göra lunch och äta den ute någon stans, en picknick helt enkelt. Sen hjälpte Emma till och fixa så allt blev toppen. Vi slog ihop en sallad och en fetaost röra till mackor sen blev det kakor från frankrike och mammas kanelbullar till efterrätt. Så vi satt på en brygga med utsikt över Krön, solen strålade över oss och vi åt en god lunch, LYX!

Efter det var jag helt slut, jäkla jetlag. Men jag har hållt mig igång med att ladda upp bilderna från aussi, rensat bland grejer och lagade mat till mor o far, korv o pommes, himla gott! Snart ska jag slänga mig i sängen och titta på Gossip Girl, har lånat första säsongen av Amelie och som vanligt blir jag helt fast. see ya later.
"Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken"

tisdag 17 mars 2009

So here we go again

En ny start, en ny blogg?

Hemma efter 4 månader i Australien så kan säga att jag börjar på ett nytt kapitell, för vad ska hända nu? och det är väl det jag just nu försöker att klura ut. Vad jag vill göra den närmaste tiden. Resa, jobba eller plugga där är alternativen. Får se vad jag kommer fram till, just nu tar jag en dag i sänder.

Hade velat lagt in lite nya bilder på min nya blogg men just nu är min kamera hos onoff för att bli lagad. tappade den i öknen i aussi så efter det ville den inte riktigt vara med längre. Killen på onoff frågade mig vad som hade hänt med den, mitt svar var "jag har inte en aning faktiskt, den vill bara inte funka längre" *visslar* Hoppas iaf att dom kan fixa den, är så fast i min rosa lilla vän. Men jag hde flyt för min garanti går ut i morgon :)

Sitter här och gäspar, hatar jetlag, brukar aldrig riktigt få någon men denna gång känns det. Igår morse var jag skitpigg kl 6 am, så jag hoppade upp. Ni som känner mig vet att detta skulle jag aldrig göra normalt. Och idag klev jag upp vid 8 am, inte konstigt att jag skulle kunna stupa i säng nu på direkten. Någon berättade för mig att det tar lika många dagar som timmar man har att ta igen för att bli av med jetlagen, så jag har 5 dagar kvar (varit hemma 4 dagar)

Nu ska jag försöka pilla lite med layouten, blir mest knäpp på det så till slut springer jag väl till emma som är ett proffs, men än ska jag inte ge upp.

"Jag är inte okej, du är inte okej och det är okej"