tisdag 20 december 2011

Sockersaltade Kanelmandlar

Sockersaltade kanelmandlar

Ingredienser
200 g sötmandel
2 dl socker
2 msk vatten
2 tsk malen kanel
1 msk rapsolja
2 tsk flingsalt

1. Skålla och skala mandeln
2. Koka upp socker och vatten i en kastrull, Låt koka 3-4 min.
3. tillsätt mandlarna och rör runt, om sockret kristalliserar sig så vänta lite med att röra tills sockret börjar smälta igen. Rör om då och då tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och olja. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt mandlarna svalna helt. 
4. Bryt isär och förvara torrt i en burk med tättslutande lock fram till servering. 

Receptet finns även här

Tycker detta är ett bra julgodis/snacks som bryter lite från chokladen och kolan. 

Lycka till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar