torsdag 29 april 2010

Vad händer?

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta
Men så här ligger det till. Jag har för FÖRSTA gången i mitt liv ätit upp en HEL pizza. Det chockade mig men det som chockade mig mest var att jag inte var dömätt efter... ????
Som sagt, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

På grund av detta ska jag nu ge mig ut på en promenad.

gösses

onsdag 28 april 2010

I dance around in this empty house...

Jag skulle gentligen ha lagt upp en bild på hur färgningen blev igår, men eftersom håret blev blått o typ trilla av så hoppade jag det....... ne jag bara skojar. Håret sitter kvar och det blev bara bra :) Det jag gjorde istället för att lägga upp en bild var att baka en kladdkaka, Amelie hjälpte till på ett hörn, men efter att hon fixade så att den brändes har jag nu tappat förtroendet för henne när det kommer till att fixa kladdkaka, där är jag fortfarande bäst :P Jag tog iaf bort det brända och kladdkakan var faktiskt mycket god :)

Idag har jag varit ute på en lång och härlig promenad med Sofie sen satt vi hemma här och fikade, himla trevligt. När hon gick var jag tvungen att ta tag i monsterdisken som såg ut att ha börjat leva sitt egna liv, blä... Halva är gjord nu iaf, snart ska jag ge mig på resten.

Nöjd med dagen än så länge, vi får se hur resten kommer att se ut...

tisdag 27 april 2010

Live


jag känner mig fortfarande sjukt snygg

Live

SCHNYGGO!

Detta händer just nu på storgatan

:)

Vilken finfin dag det är idag då! :)
Jag träffade syrran nere på Cubus idag, det är ju rea där, om ni inte redan vet :P Jag stod där innan dom öppnade (skämdes lite) med sikte på ett par jeans jag provade i söndags, dock hittade jag tusen andra saker jag ville ha men det blev jeansen till slut. Sen åkte vi o handlade fika och satt på balkongen här hemma o mös i solen. Asgött!
Har ett litet projekt på gång här hemma och det är att försöka ge mig på och odla lite tomater, rädisor, groddar och basilika. Gustaf satsade på potatis också. Vi får väl se hur detta kommer att gå. Behöver bara lite jord sen är jag igång.
Ett annat projekt jag har är att hitta något att ha på mig på bröllopet i maj. Nu har jag hittat lite men kan inte bestämma mig för vad. Syrran fick säga sitt sen ska Amelie få vara smakråd också. Hon ska även slinga håret på mig idag så som tack för det bjuder jag på middag :)

Men nu ska jag ner till tvättstugan och sen sätta mig på balkongen och njuta av solen.

måndag 26 april 2010

Update...

Känner mig ganska sliten i både kropp och huvud efter denna minst sagt underbara helg.
Fredagen: Jobb på fredenborg, ett jäkla barhäng och jag var hemma framåt natten
Lördag: Sofeis Möhippa som blev så himla lyckad och jag hade sjukt kul hela dagen, men om den måste jag skriva om, men ska se om jag kan sno lite bilder av emma först ;)
Söndag: En heldag med jessica och david i linköping, shopping och Ikea. Var helt slut i huvudet när jag kom hem, somna som en stock och sov som en stock.

En förkylning har intagit kroppen och huvudet känns fortfarande trött, men det är allt värt detta för helgen har varit grym som sagt.

Dags att njuta av dagen!

fredag 23 april 2010

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Tänkte ta sovmorgon idag för att kunna orka med helgen som ligger framför mig. Vaknade pigg och "glad" halv nio så det var lika bra att skutta upp och börja fixa. Ska jobba ikväll, ser inte riktigt fram emot det då det kan bli en sen kväll, men jag hoppas att bruket inte är på festhumör idag utan går hem tidigt och lägger sig, man kan ju alltid önska iaf.

Jag såg en speciell film igår som jag faktiskt inte riktigt kan bestämma vad jag tycker om den. Tror jag gillar den. Den heter iaf "The Imaginarium of Doctor Parnassus" Denna filmen började Heath Ledger spela in men som ni alla vet dog han ju och det var mitt i denna filminspelning. För att den skulle bli klar så klev Johnny Depp, Jude Law och Collin Farrell in och erbjöd sig göra den klar och sen skänka pengarna från filmen till Heaths dotter.
Jag tror jag tycker om filmen men den e lite speciell. Sen e det ju alltid ett plus när fyra hunkar spelar i filmen liksom :P

Jag rekommenderar er att se den iaf :)

tisdag 20 april 2010

Good Night...


Jag lever fortfarande även att jag känner mig lika suddig som bilden :) Jobbet gick bara bra idag, 58 lunchgäster så det var ganska lugnt, imorgon blir det dock värre då går det troligen över 100. Tur så jobbar jag med Emma, då brukar allt gå fint fint.

Efter jobbet åkte jag och mötte upp Amelie och vi gick en sväng på stan sen så beställde vi hem pizza till oss o Gustaf. Mycket trevlig middag trots en del oaptitliga diskutionsämnen :) Nu ligger jag i sängen och fixar med saker härifrån. Jag borde gå upp och tända en lampa så det ser ut som någon lever här i lägenheten. Fast jag lever ju bara halvt just nu så det kanske räcker med att tv:n och datorn ger lite ljus :)

Jag slocknar nog snart.
Godnatt :)

Sömn?

Efter en natt med tre timmars sömn drar jag nu till jobbet. Grattis Christel, får se om jag somnar i disken eller nått. Detta var ingen direkt bra start på en ganska hektiskt vecka. Men jag gillar faktiskt att ha många bollar i luften :)

Hoppas alla får en fin dag i solen :)

söndag 18 april 2010

Sega söndag...

Helgen går mot sitt slut. Den gick fort, som alltid typ. Har iaf flyttat och städat i lägenheten i Norrtälje så nu behöver jag förhoppningsvis inte tänka på den mer. Dom ska besikta den på måndag så då får man se...

Idag är det slappsöndag. Gustaf e o jobbar på gården o jag har försökt och röja upp bland grejerna här i lägenheten, men jag tröttnade. Nu sitter jag här och är rastlös, trots efter en promenad. Jag får nog sätta mig vid mitt 1000-bitars pussel, det brukar hjälpa :)


torsdag 15 april 2010

Hurra Hurra


Ett stort grattis till mamma som fyller år idag :)
(Visst e jag konstnärlig...)

onsdag 14 april 2010

Lite frisk luft så...

Tänk vad lite frisk luft kan göra med en.
Dagen har varit skit men sen så gick jag på långpromenad med Amelie och blev genast på bättre humör, kanske hade det med sällskapet att göra också :P

Jag hoppas på lika fint väder imorgon för då ska jag inte ens titta på hemtentan utan bara fixa med annat och umgås med mamma som fyller år.

I don't care!

Jag är så trött på denna hemtenta att jag spyr på det!
Jag har suttit här sen 10 i morse och har lyckats svara på 6 frågor, Grattis Christel! Funderar starkt över att skriva ett mail till läraren och säga att jag skiter i detta. jag kommer ändå inte få något ut av det.

Jag är bitter på hemtentan och skolan, blä!

tisdag 13 april 2010

Nu e det kväller...

Nu är mitt rum så gott som tomt med mina saker, känns bra, men öj så mycke crap man samlat på sig. Vad ska man liksom göra men en gammal virkad duk från någon släkting, eller vasen man fick när man var 4 år. Tyvärr kan jag inte slänga sånt så det får väl helt enkelt stå i en kartong tills en annan gång. Några bra jag hittade var iaf mina stora Lasse Åberg te-koppar. Dom sitter jag med nu och dricker te ur och äter äppelbitar.


Imorgon måste jag verkligen ta tag i hemtentan, måste svara på miiinst 10 frågor eller 5 iaf :)

Bigbridge

Ska snart ta bussen till Storebro. Tänkte spendera dagen där. Blir bland annat att försöka packa ner det mesta i rummet. Snacka om att man samlar på sig saker under åren, dock e det ju sånt man inte kan kasta som kort och andra grejer som får en att minnas som dagböcker. Fast senast kastade jag alla mina cd-skivor som jag samlat på mig under åren, backstreet boys, robyns första, britney spears, systrarna graaf hehe allt det där åkte i soporna. Då säger några "men hur kunde du slänga dom" Inte så svårt eftersom jag aldrig tar fram en cd-skiva för o lyssna på längre. Bara i bilen men där är det inte riktigt längre Backstreet Boys som kommer ut ur högtalarna. Jag sparade dock några stycken och det var Kent-skivorna, Starsailor och andra fina band. har ni kvar alla era cd-skivor?

Ska även ta en promenad med Åberg o Gabbe, dem har jag inte träffat på ett tag så det ska bli kul och tjöta lite.

Hoppas alla får en bra dag och att molnen kan försvinna så solen får komma fram :)

måndag 12 april 2010

Jag gillart!

Jag och Amelie har lagat mat idag till oss och Malin. Det blev grymt gott. Till efterrätt provade vi något nytt som Amelie kom på. Grillade ananasskivor med kanel o honung och glass till det, blev riktigt gott. Jag fattar inte att grillat kan vara så sjukt gott! I luuuuuuuuv it!


Nu ska älsklingen o jag se klart Avatar och dricka upp resten av vinet :) I morgon ska jag ta bussen ut till Storebro och vara där hela dagen typ. Så jag hoppas på fint väder så jag kan sitta i en solstol i trädgården o njuta lite :)

Plugg

Jag sitter här med papper utspritt över hela bordet och gör min hemtenta om Transport och Logi. Boooooooring. Det skulle vara intressant om solen inte sken utanför och om det inte fanns andra roligare saker att göra. Just nu sitter jag och tragglar mig igenom. Gör 3 frågor sen går jag ut på balkongen en stund och så in igen, 3 frågor, sen balkongen. Det gör det hela lite lättare iaf :)

Helgen

Helgen swishade förbi alldeles för fort tyvärr.
Hela lördagen gick jag runt som en zombie. Var inte bakfull bara ordneltigt trött. Vi åkte ut till södra vi på morgonen för David skulle hjälpa Gustaf att polera bilen och där var dom hela dagen. Jag var inne med flickorna, såg på film och lekte bland annat Café. Vi stannade kvar där över middagen också och blev bjudna på tacos, åt tills jag nästan sprack :) Väl hemma dundrade jag ner i soffan, vi såg gamla filmen "Waths eating Gilbert Grape" tror jag den heter och lyfte inte et finger i onödan.

Emina och Wildas café


Söndagen tjurade jag över att hela Sverige hade sol förutom vi. Så jag började ägna dagen åt att säda och tvätta. Gissa om jag blev glad sen när den väl dök upp. Vi åkte ut till Hökhult och åt middag sen tog vi en härlig promenad. Vi avslutade helgen med lite ost o kex o vin :)

Det var den helgen. Nu är det vardag igen och det är dags att ta tag i saker så som min hemtenta, blä...

lördag 10 april 2010

Lördag

God morgon!
Pigg o gla idag trots blandningen av alkohol igår. Personalfesten var riktigt trevlig och maten var super god, plankstek med massa gott till, mums. Åt som en person som inte sett mat på 5 år eller nått. Skumma var när vi skulle göra matlådor halv två på natten och 5 kg potatismos och kött helt plötsligt har försvunnit, skitskumt! Hoppas det kommer fram vem som har tagit det annars har vi ett spöke på herrgården som är väldigt glupsk!

Men men... :)
Nu ska jag äta upp frukosten sen ska vi fara till Södra Vi

fredag 9 april 2010

Ingen mjölk...

Sitter i sängen och äter havregrynsgröt med bara sylt :/ Mjölken var slut kom jag på när gröten var klar, typsikt. Det blir att promenera till affären för o inhandla lite mat tror jag. Jag är iaf hemma i Vimmerby nu efter en del om och men. På grund av olyckan i Stockholms tunnelbana igår missade jag min buss med 5 skitna minuter, grymt irriterande. Jag kände att jag verkligen ville hem o inte sitta på ersättningsbussar och skit tillbaka till Norrtälje så till slut satt jag på ett tåg hem och mycket fattigare i plånboken. Men väl hemma i älsklingens famn var det värt varenda öre.
Nu ska jag inte åka buss till Norrtälje på länge och det känns sjukt skönt :)

Här är det lugna gatan just nu, gör allt i slow motion typ. Ikväll blir det fest med jobbet sen får vi se vad helgen har att erbjuda.

onsdag 7 april 2010

Här går det undan...

Jag kanske har skrivit innan att dom håller på o bygger nya bostäder bakom mitt hus. I morse innan jag gick till skolan var det bara en grund här utanför fönstret men när jag kom hem från skolan så hade dom pusslat ihop ett par lägenheter och det såg ut så här.
Jag hör att dom fortfarande jobbar där ute, kanske huset typ e klart när jag tittar ut imorgon :P
Det är iaf i en av dom lägenheterna jag kommer att bo i om jag kommer in på utbildningen i höst. Var på intervju idag med projektledaren över konsult utbildningen, intervjun gick bra, dock går intagningarna efter poäng som man får av olika saker som betyg i vissa ämnen, yrkeserfarenheter, utbildningar och ett prov man gör på intervjun. Förra året sökte 130 st och hon trodde det skulle bli fler i år så nu har jag verkligen inte en aning om hur det kommer att gå. Jag får helt enkelt vänta och se...

Nu när intervjun är klar så e det grönt för mig att åka hem och det gör jag imorgon :) Har hela kvällen packat ihop massa saker här i lägenheten så det mesta är klart tills vi ska flytta allt nästa helg. Så imorgon är det sista dagen i klassrummet och nästa vecka har vi en hemtenta sen e det slut. Man kan väl säga att jag får sommarlov woohooo :)


Ord som värmer

Man blir väldigt glad och känner sig lite nöjd när man får ett mail som detta från sin lärare efter att ha lämnat in ett arbete.

Hej
Det här ser jättebra ut!
Jag tror att Du kommer göra ett bra jobb vad Du än gör och det är synd att Du inte skall bli reseledare för jag tror att Du hade varit duktig
Hoppas Du kommer in på kursen och jag skall lägga ett gott ord för Dig
Må gott
Åsa

:)

tisdag 6 april 2010

Cykeln har vaknat till liv

Jag tog första cykelturen idag för i år.
Var riktigt gött men dock har jag ju sämsta konditionen så det är ju inte direkt härligt att flåsa upp för backarna och chippa efter luft i nedförsbackarna, pinsamt. Kanske är dags att ta tag i konditionen nu i vår. Vet ju dock att detta har jag sagt för många gånger dom senaste åren hehe. Hur som helst så var det härligt med årets första cykeltur, kan bli en till imorgon :)

En längtan bort

Vi sitter i skolan nu och läser om USA.
Inte bra alls för nu kommer en stor längtan efter att åka dit och så börjar jag sakna Boston. Måste verkligen försöka komma dit snart igen och New York är ett måste också.
Tänk om man kunde ha tre månader ledigt, en tjock bunt med pengar och en fin bil. Det skulle kunna blir en perfekt roadtrip genom USA.

Surt att man är en fattig student!


måndag 5 april 2010

Here we go again

Då var påskhelgen slut och jag är tillbaka i Norrtälje. kan bara nämna ordet snö så kan ni förstå att jag inte är glad att vara tillbaka här.
Helgen gick för fort fram. Blev många timmar ute på herrgården med jobb, men hann även med besök på brygghuset, grillning, fika hos farmor och massa mys med Gustaf.

Nu håller jag tummarna för att få ha min intervju denna vecka så jag får åka hem på fredag, annars blir det att stanna till nästa helg då det är dags att flytta ut ur lägenheten. Men vad tusan ska jag göra här när alla klasskompisarna har flyttat, kommer börja klättra på väggarna eller nått. Kanske är en bra egenskap att kunna dock ;)

Nä jag måste nog försöka sova kanske även ska sätta ett larm så jag kommer upp imorgon först måste jag slita mig från datorn (nörd)

Godnatt

torsdag 1 april 2010

Påskpynt

Det e ju påsk så då måste man pynta lite. Jag o Gustaf tog bilen o körde en sväng och sen smög vi runt i skogen efter påskris.
Och så här blev resultatet


Det fina påskpyntet inhandlades hos syster på Hemtex

Gustaf ville pynta mer och tyckte vi skulle ha kycklingar i sovrummet

Påskpyntet hittar ni i ICAs frysdisk

GLAD PÅSK ALLA!