måndag 29 oktober 2012

Indien

Tredje dagen i Indien var det dags för oss att lämna Jaipur och guppa vidare med bussen till Bharatpur. Första stoppet var Keotadeo Ghana National Park. Där fick vi åka en tur i parken på cykelritcha och se en massa fåglar som parken mest är känd för, där bodde även lite ormar och andra små läskiga djur men som tur slapp vi se dem :) Det första som slog oss var tystnaden, sjukt fridfullt efter dagar i tung trafik där bilar, lastbilar och mopeder tutar konstant. Det var kul att även se en del av naturen i landet. 

Efter parken åkte vi vidare till ett gammalt Mahardhja-palats som nu är ett hotell. Palatset var förr ett "gästhus" Där fick vi ta det lite lugnt och slappa vid poolen, typiskt var det enda tiden på resan som solen gömde sig bakom moln, dock gjorde det inget eftersom graderna ändå var över 30. Palatset var riktigt häftigt, alla rummen såg olika ut och när man skulle låsa upp sin dörr fick man låsa upp ett hänglås och dra bort en stor kedja sedan fick man göra likadant på insidan när man ville låsa för natten. 

På kvällen var det lite fest med hotellchefen och incomingagentens firma som var där på företagssemester. Det groggades hej vilt med sprit och juice (blä) jag höll mig till en öl :)

Morgonen efter var det dags för oss att bege oss mot Agra och resans stora final Taj Mahal. Mer om det senare...

Bästa köpet på resan Harembyxor!
På en tur i nationalparken


Massa painted Storks
Slapp vid poolen på palatset
En öl vid poolen


En del av dörren (porten) in till vårt rum
Superhårda sängar men häftigt och ha sovit i ett rum där kanske kungligheter bodde förr i tiden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar