fredag 19 oktober 2012

Indien

Det är ganska svårt att förstå att jag förra helgen var i Indien. Nu sitter jag och tittar på bilder och försöker ta in alla intryck ännu en gång. Tänkte att jag även kan börja berätta lite om min resa. 

Onsdagen 10/10
Jag mötte upp en stor del av gruppen på Arlanda, insåg att jag var rätt så mycket yngre än alla och där med minst erfarenhet. Kände mig ganska lost men ju längre resan pågick insåg jag att det var ett super härligt gäng med resekonsulter. Man kan säga att min resa började rätt så bra eftersom jag fick chansen att åka businessklass så jag sov rätt så gött de 6 h som det tog att flyga mellan Helsingfors och Delhi :) 

Torsdag 11/10
Vi landade tidigt i Delhi så det första vi gjorde var att åka in i stan för att äta frukost. Jag passade på att prova indisk frukost som var ett friterat bröd och så doppade man det i en lins, curry dipp typ. Helt okej. Efter frukosten begav vi oss till Old Delhi, där åkte vi cykelriksha (taxi) genom smala gränder, folk, kossor och annan trafik plus att alla el-ledningar hängde bara en bit ifrån huvudet typ. Jag skrattade mest hela tiden, lite pga skräck kanske. 
Efter den galna turen så var det dags för oss att åka ca 25 mil till Jaipur. Det tog oss ca 7 h med en lunchpaus också. Väl framme i Jaipur åkte vi till vårt hotell, där blev vi välkomna med blommor och så fick vi en prick i pannan. Hotellet var superfint och jag delade rum med Inger 60 år :) På kvällen åt vi en god middag, drack lite öl och somnade som en stock!  
Taxibil och Rikshas
Aporna var överallt
Old Delhi
Trångt :)
Framme på hotellet
Rummet
Namaste
Middag.
Detta hotell hade resans godaste mat och roliga kockar som stod gärna och berättade om maten. Som tur hade dem en liten hörna med "mindre stark" mat, det var väl min räddning för nästan allt fick det att brinna i halsen och magen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar