Delar även med mig av brödet jag bakade idag. Världens smidigaste bröd. Jag tror jag spenderade 20 min med att röra ihop ingredienserna och sen in i ugnen i ca 1 h, klart! Ingen jäsning och ingen jobbig utbakning plus att brödet blev gott. Istället för att använda vetemjöl tog jag istället grahamsmjöl och rågmjöl, ett litet nyttigare alternativ.
Hurtbulle 1 limpa
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 h. Ta upp limpan ur formen och låt den svalna under bakduk.
(receptet är från arla)
Nä nu blev jag hungrig!!
SvaraRadera